Otçul kuşlar, kendi doğal yaşamlarında muhtelif besinleri tüketirken evde bakıldıklarında daha sınırlı sayıda besin çeşitleri tüketebiliyor. Bu nedenle evlerde bakıldıklarında kuşlara tamamlayıcı gıda ürünleri verilmesi, önemli bir noktaya temas ediyor. Ek besinler, doğal beslenme süreçlerini olumlu hale getirirken kuşlarımızın daha sağlıklı olmaları konusunda da yardımcı oluyor. Kuşların da tıpkı diğer canlılar gibi doğru ve dengeli beslenmeleri gerekiyor ve küçük gıda takviyeleri bu konuda kuşlara önemli faydalar sağlayabiliyor.

Kuşlar İçin Ek Besin Çeşitleri

Evlerimizde beslediğimiz en yaygın kuş türü olan muhabbet kuşlarının en çok tükettikleri besin maddesinin başında tohumlar geliyor. Bu bakımdan tohumları hem ana besin hem de ek besin maddeleri arasında gösterebiliriz. Tohumlar, kuşların ihtiyaç duyduğu mineral ve vitaminleri ihtiva eden besin türüdür. Doğal bir besin çeşidi olan tohumlar, aynı zamanda kuşunuzun tüy kalitesi ve tüy sağlığı üzerinde de etkilidir. En çok tercih edilen tohum türlerinden biri olan Myyem Mojo Karışık Tohum ürünü, kuşlar için tam anlamıyla harika bir ek besindir. Darı, ıspanak, haşaş, tere gibi farklı besleyicilerden oluşan tohum ürünleri, farklı boy ve farklı alternatifleriyle Petzanya.com adresinde yer almaktadır.

Bir başka ek besin çeşitlerinden biri olan iç yulaf da karışık tohum ürünü kadar önemli bir besleyicidir. Muhabbet kuşlarından papağanlara kadar birçok evcil kuş türüne enerji verir ve sağlığına katkı sağlar. Kuşlar için ek besinler arasında önemli bir besleyici ise kuş kumudur. Kuş kumu, kuşların sindirimlerini daha iyi hale getirmeleri için tavsiye edilen en önemli ürünlerinden başında gelmektedir. Aynı zamanda dal darı, mineral blok, gaga taşı, mürekkep balığı kemiği ve Nijer tohumu da evcil kuşların yaşamsal ihtiyaçlarını karşılayacak ek besin maddeleri arasındadır.

Kuşlar İçin Ek Besin Fiyatları

Kuşlar için ek besinler, ürün çeşitlerine göre farklı fiyatlarda satışa sunuluyor. Ürünlerin besinsel değerlerine göre fiyatların farklılaştığını gözlemlemek mümkün. Ancak her bir ek besinin tamamen bütçe dostu olduğunu belirtmekte fayda var. Çünkü farklı gramajlarda satılan ek besinler, kuşların bir süreliğine de olsa yaşamsal ihtiyaçlarını karşılamayı başarıyor. Aynı zamanda daha büyük boylarda satışı olan ek besinler de kuşlara daha uzun süreli besin takviyesinde bulunma özelliğini koruyor. Petzanya.com adresinde kuşunuzun ihtiyacı olan ek besin maddelerini bulabilir ve ücretsiz kargo avantajı ile hemen siparişinizi verebilirsiniz.

Kuşlar İçin Ek Besinler Alırken Hangi Özelliklere Dikkat Edilmeli?

Beslediğiniz kuşunuzun türüne göre en doğru tercihi yapabilirsiniz. Örneğin papağan veya kıvrık gagalı muhabbet kulu besliyorsanız, iç yulaf ürününü tercih edebilirsiniz. Aynı zamanda kuşunuz sindirim sorunu yaşıyorsa kuş kumu ile gıda takviyesinde bulunabilirsiniz. Bunların yanı sıra kuşunuzun ekstra minerale ihtiyacı varsa karışık tohum ürünlerini de satın alabilirsiniz. Diğer yandan muhabbet kuşunuz üreme dönemindeyse, Nijer tohumu satın almanız önerilmektedir.  Petzanya.com yardım ve destek hattına başvurarak konu hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz.

  • Feb 13, 2021
  • Yorumlar: 0
Yorumlar: 0

Henüz yorum yapılmamış

Yanıtla

E-posta adresiniz yayınlanmaz. Zorunlu alanlar işaretlidir.*

Kargo

Hızlı Müşteri Hizmetleri

Money

%100 Müşteri Memnuniyeti

Delivery

Hızlı Gönderi